VEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)

Hieronder presenteren we de meest gestelde vragen met antwoorden. Kunt u geen passend antwoord vinden? Neem dan contact met ons op.


Brandblussers

1.    Welk type brandblusser heb ik nodig?

2.    Hoeveel brandblussers heb ik nodig?

3.    Hoe hoog dient de brandblusser te hangen?

4.    Met welke regelmaat dienen brandblussers gecontroleerd te worden?

5.    Kan ik nog gebruik maken van een beschadigde brandblusser?

6.    Heb ik garantie op een brandblusser?

 

Brandmelders

1.    Dienen rookmelders onderhouden te worden?

2.    Is een rook-, koolmonoxide- of gasmelder verplicht?


Blusdekens

1.    Zijn jullie branddekens veilig?

2.    Kan ik een blusdeken op een brandende (frituur)pan gooien?

 

Betaalmogelijkheden en verzendkosten

1.    Welke betaalmogelijkheden bieden jullie aan?

2.    Hoe kan ik een product bestellen?

3.    Hoe hoog zijn de verzendkosten?

 

BRANDBLUSSERS

 

Welk type brandblusser heb ik nodig?

U kunt het type brandblusser bepalen aan de hand van het meest waarschijnlijke type brand dat ergens kan ontstaan. Gaat het om een ziekenhuis of serverruimte? Dan vormt de CO2-blusser een goede keuze. Een schuimblusser vormt aan de andere kant een betere keuze voor kantoren, showrooms, werkplaatsen en voor thuis. Is er sprake van een relatief groot brandrisico? U kunt meerdere blusmiddelen op een risicoplek combineren,zodat u de meest voorspelbare brandhaarden doeltreffend kunt bestrijden.

 

Hoeveel brandblussers heb ik nodig?

Er bestaat geen wettelijke regeling die aangeeft hoeveel brandblussers of blustoestellen u nodig heeft. U dient er voor te zorgen dat er voldoende brandblusmiddelen aanwezig zijn om een beginnende brand doeltreffend te kunnen bestrijden. We adviseren u graag op maat, op basis van de specifieke situatie. In sommige gevallen stellen verzekeraars eigen aan het aantal brandblussers. De verzekeraar kan u in dat geval meer vertellen over het minimum, dat u eenvoudig online bij ons kunt bestellen

 

Hoe hoog dient de brandblusser tehangen?

Een brandblusser vanaf 5kg aan inhoud(of 6 liter/kg) dient maximaal 1 meter van de grond te hangen, gerekend vanaf de bovenkant van de blusser tot aan de grond. Kleine personen kunnen het gewicht van de brandblusser verkeerd inschatten, vandaar dat een te hoge plaatsing tot problemen zou kunnen leiden.

 

Met welke regelmaat dienen brandblussersgecontroleerd te worden?

U dient uw brandblussers minimaal 1x per jaar te laten controleren door een NCP onderhoudsmonteur. Wij beschikken over de certificering en kunnen u daar dus goed mee van dienst zijn. We gaan professioneel te werk en kennen onze producten, waardoor we voor een voordelige controle of inspectie kunnen zorgen.

 

Kan ik nog gebruik maken van eenbeschadigde brandblusser?

Is er een beschadiging aan uw brandblusser ontstaan, bijvoorbeeld omdat u deze heeft laten vallen of deze is omgevallen? Het is verstandig om deze door een NCP erkend onderhoudsbedrijf te laten controleren. Wij beschikken over de certificering en kunnen u daar dus mee van dienst zijn.

Een beschadiging van een brandblusser kan gevaarlijke gevolgen hebben, dus neem geen enkel risico. Hier zijn in hetverleden regelmatig ongelukken mee gebeurd, waardoor een eventuele vervangingvan groot belang is voor de veiligheid.

 

Heb ik garantie op een brandblusser?

Ja, er is sprake van garantie op de brandblussers. Een schuimblusser biedt bijvoorbeeld standaard 5 jaar garantie op fabricagefouten. Uiteraard dient de brandblusser onbeschadigd te zijn en dienen de borgen en de plastic verzegeling boven in de afsluiter nog aanwezig te zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Uw factuur en orderbon gelden als uw garantiebewijs. Is de originele borgpen of verzegeling niet meer in de afsluiter aanwezig? Dan kunnen we u helaas geen garantie meer aanbieden.

 

BRANDMELDERS

 

Dienen rookmelders onderhouden teworden?

Het is zeer verstandig om rookmelders goed te onderhouden. Het plafond is een locatie in huis die relatief veel stof aantrekt. Het is verstandig om de testschakelaar regelmatig te gebruiken en minstens 1x per jaar voor een schoonmaakbeurt met de zachte borstel van de stofzuiger te zorgen. Het is verder verstandig om het deksel schoon te maken met een vochtige doek, maar schakel altijd eerst de eventuele netspanning naar rookmelders uit.Vergeet de spanning daarna niet weer in te schakelen.

Reguliere rookmelders vragen gemiddeld eens in de 4 jaar om een nieuwe batterij. Dat is uiteraard niet het geval wanneer u een rookmelder met een batterijduur van 10 jaar heeft gekocht.

 

Is een rook-, koolmonoxide- of gasmelderverplicht?

Er gelden op dit moment (nog) geen wettelijke verplichtingen voor rook-, koolmonoxide- en gasmelders. Het is desalniettemin wel verstandig om het risico op brand en/of verstikking daarmee behoorlijk te verkleinen.

 

 

BLUSDEKENS

 

Zijn jullie branddekens veilig?

Ja, onze branddekens zijn volledig veilig. Enige tijd geleden verschenen er kritische berichten in het nieuws. Wij verkopen uitsluitend goedgekeurde branddekens, waarmee u kunt rekenen op de best mogelijke kwaliteit.

 

Kan ik een blusdeken op een brandende(frituur)pan gooien?

Ja, dat kan. Het is echter van belang om eerst de gastoevoer af te sluiten. Vervolgens kunt u de blusdeken op een brandende (frituur)pan gooien om het vuur te doven.

 

BETAALMOGELIJKHEDEN EN VERZENDKOSTEN

 

Welke betaalmogelijkheden bieden jullieaan?

We bieden een aantal verschillende betaalmethoden aan, het gaat om:

·        iDeal

·        VISA

·        Mastercard

·        Bankoverschrijving

·        Bancontact/ Mistercash

·        PayPal
 

Hoe kan ik een product bestellen?

U kunt in onze webshop door de verschillende producten bladeren of daar specifiek naar zoeken. Vervolgens kunt u aangeven in welke kwantiteit u het product wenst te bestellen. U kunt een account aanmaken of inloggen met gegevens die u eerder heeft aangemaakt. Wilt u eenmalig een product bestellen? Dan kan dit bovendien gewoon zonder een account aan te maken.

 

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

De verzendkosten worden vermeld bij uw bestelling. 

 

Heeft u buiten deze veel gestelde vragen en handige antwoorden om toch nog een andere vraag? Geen probleem, neem contact met ons op via telefoonnummer 088-50 59 500 of stuur een email naar klantenservice@vgngroup.nl.

Copyright © 2019 VGN Veiligheidswinkel - KvK: 70369747 - Alle rechten voorbehouden.
Webshop en hosting door: weCare Media